Skořice je jedno z nejstarších koření. Používáme ji do slaných pokrmů čínské a indické kuchyně a do ... více
Cena s DPH:Na Dotaz
Katalogové číslo: | 74955 |
---|---|
Dostupnost: | na dotaz |
Skořice je jedno z nejstarších koření.
Používáme ji do slaných pokrmů čínské a indické kuchyně a do všech sladkých pokrmů.
Všechno co sladíme cukrem, můžeme také sypat skořicí: kaše, moučníky, kompoty, pudinky, jablkový závin, svařené víno, punče apod.
Zajímavou chuť docílíme i přidáním trochy skořice do kávy.
Podporuje trávení.
Mletá skořice se užívá do moučníků, palačinek, zmrzlin, sladkého pečiva – skořicoví šneci,
sušenek, na dochucení kávy, do likérů, omáček, pikantních marinád, na maso i zeleninu, na toasty, do polévky, těstovin – penne s kerblíkem a skořicí, zkrátka téměř všude.
Celá skořice dodává charakteristickou vůni hlavně svařenému vínu či nakládanému ovoci.